A székhelyszolgáltatás többé nem luxus

A legtöbb vállalkozó érthetően az egyszerűségre törekszik, amikor céget alapít. Szeretné, ha az adminisztráció mértéke mellett a pénzügyi terhek is minimálisak lennének.

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, mindenképp érdemes tapasztalt szakemberek és szolgáltatók (pl. székhelyszolgáltatás esetén) segítségét igénybe venni. Íme, mire fontos ügyelni még:

A könyvelő kiválasztása az egyik legfontosabb feladatunk. Fontos, hogy olyan személyt válasszunk, akiben megbízunk. Ennek egyik biztosítéka lehet, ha olyan könyvelőt választunk, akiről jó ajánlásunk van. Éppen emiatt kérdezzünk körbe akár ismeretségi és baráti körünkben, ismernek-e a feladatra alkalmas szakembert.

A székhelyszolgáltatás gondolatát is mindenképp járjuk körbe. Ez nemcsak azoknak lehet ideális opció, akik nem tudnak irodát bérelni, hanem azoknak is kiváló választás lehet, akik a kényelem miatt szeretnének segítséget igénybe venni. Ugyanis a székhelyszolgáltatás rengeteg előnnyel járhat:

  • A székhelyszolgáltatásnak köszönhetően bármelyik vidéki vállalkozás hozzá tud jutni fővárosi címhez. Ez pedig – ismerjük el –, mindenképpen presztízsének növekedésével járhat. Egy budapesti székhely a cégek esetében akár a megrendelők, ügyfelek számát is képes megnövelni.
  • A székhelyszolgáltatásnak másik nagy előnye, hogy jelentős terhet vesz le a vállunkról. Számos adminisztratív feladat mellett fárasztó operatív tevékenységeket is átadhatunk. Ilyen lehet az adóellenőrök fogadása, de a postaforgalom állandó lebonyolítása is, ami így már nem a mi részünkről igényel folyamatos készenlétet a küldemények átvételére.