Honnan tudható, mikor kell mindenképpen kicserélni a villanybojlert?

A már erősen problémás villanybojlert gyakorta addig használják az emberek, amíg végleg tönkre nem megy.

Ilyenkor persze kezdődik a kapkodás, a pánikszerű facebookozás, körbetelefonálás, hogy ki tud egy jó szerelőt, aki lehetőleg még azelőtt kijönne, hogy este a kiscsalád fürdeni kezdene.

Az elromlott villanybojler komoly gondokat okozhat

Kinek hiányzik, hogy a tűzhelyen forraljon lábosban vizet, hogy legalább langyos víz jusson, mire pár sikerül szerelőt találni, aki kijön, és azt mondja, ezt a bojlert bizony cserélni kell?

Pláne úgy, hogy ma már nem csak Hajdu bojlert lehet kapni, így aztán nem mindegy, hogy a szerelő ismeri-e az adott típust.

Erre a hat jelre figyeljen a villanybojlerénél

Több olyan tünetet is produkál egy javítást igénylő, vagy életciklusa végéhez közeledő villanybojler, amire érdemes figyelni.

Akinek bojler gondoskodott meleg vízről az otthonában, vagy ismeri a bojler vízkőtelenítés menetét, annak ismerősek lesznek a főbb jelek:

  1. Szivárgó víz. A csöpögő víz sok anyagi kárt okozhat, és potenciálisan veszélyes lehet az egészségre.
  2. Rendellenes szag.
  3. Nem megfelelő hőmérséklet.
  4. Késedelmes felfűtés.
  5. Hibás áramellátás, zárlat.
  6. Szokatlan hangok a bojlerből.

A bojler csere bizony esedékes lehet, kiváltképpen akkor, ha a rendszer már megette a vízkő, vagy az elektronika javíthatatlanná vált.

Lényeges tehát, hogy még azelőtt lássa szerelő a bojlert, mielőtt megadná magát, pláne komoly károkat okozna a lakásban!