Nagy lehetőségek tárháza, avagy a fagyasztóláda

Fagyasztóládában annak érdemes gondolkodnia, aki rendszeresen és nagy mennyiségben szeret télire húsokat, zöldség- és gyümölcsféléket elrakni. Otthonra a fagyasztóláda akkor praktikus megoldás, ha nagy a család, és gyakran kell komolyabb készlethez nyúlnunk.

Sokan ebben az esetben egy birkavágás vagy disznótor után elrakják az állat nagy részét a fagyasztóba, vagy sok csirkét vágnak le egyszerre, és így hosszabb távon megoldott ezek tárolása. Vendéglátóipari egységeknél, éttermeknél szinte nélkülözhetetlen darab, hiszen olyan mennyiségű alapanyag kerül felhasználásra, aminek napi szintű beszerzése rendkívüli kihívást jelentene.

A fagyasztóládák kapacitása többségében 300 liter felett van, amibe jó sok termék elfér. A könnyebb tárolás végett ezeket érdemes felcímkézni, hogy amikor felhasználásra kerülnek, ne okozzon fejtörést, vajon mi is került egy adott dobozba, mélyhűtőtasakba. Aki már járt így, az tudja, miről beszélek. A tárolást segítik a fagyasztóláda pereméhez illeszthető kosarak is, melyekben lehetőségünk van külön tárolni a zöldségeket és gyümölcsöket, vagy épp a húsokat.

Némely fagyasztóládának nagy teherbírású görgős kereke is van, illetve oldalsó fogantyúi, hogy könnyebb legyen mozgatni, amennyiben szükséges. Így akár a vágás helyszínére vagy a beérkező áruszállító autóhoz oda lehet gördíteni, majd a pakolás végeztével visszatolni a tárolási helyére. Mindenképpen jó megoldást jelent, ha nagy helyre van szükségünk sok-sok finomság tárolására.