3 ok, amiért megéri utasbiztosítást kötni nyaralás előtt

Legyen szó spontán vagy jól megtervezett utazásról az utasbiztosítást jobban járunk, ha nem felejtjük el. Persze senki sem szeret arra készülni, hogy bármi baj lehet az utazás során, de jobb félni, mint megijedni alapon okosabban döntünk, ha előre biztosítjuk magunkat. Főként, ha családdal utazunk, vagy előre tudjuk, hogy veszélyes vizekre fogunk evezni, például búvárkodni fogunk, vagy rafting túrára készülünk. Egy körültekintő utasbiztosítás 2021-ben nyugalmat és valódi biztonságot ad utazásaink során. Ezért ne menjünk el mellette inkább nézzünk utána, hogy milyen típusút érdemes választani és miért. Cikkünkben hoztunk három okot, ami megmutatja, hogy miért ne induljon el senki megfelelő biztosítás nélkül a legrövidebb nyaralásra se.

Vízpart helyett kórház

Egy nyaralást sem úgy tervezünk, hogy orvosi várókban, vagy a kórházi folyosón fogunk várakozni, azonban ez mégis könnyen megtörténhet. Elég egy rovarcsípés, egy allergiás reakció, netán egy rossz lépés, ami bokafiamhoz vezet. De a gyerek vagy a kutya is napszúrást kaphat. És akkor még nem említettük a komolyabb balesetek lehetőségét. Ha hegyet mászunk, vagy rafting túrára készülünk, akkor még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a biztosítás megkötésére, hiszen a kellemetlenség még fokozódhat az anyagiakkal is. Ugyanis külföldön egy kórházi ellátás akár többmilliós tétel is lehet, viszont a biztosításunk mindezt teljesen vagy részben fedezi. Asszisztencia szolgáltatással kiegészítve pedig segít az adott országban tájékozódni is. Egy telefonhívás és a biztosító ügyintézője segít abban, hogy hol a legközelebbi kórház, vagy mi a helyi autómentők száma.

Az utasbiztosítás 2021-ben az alábbiakat biztosan állja helyettünk

  • kórházi napidíjakat, vizitdíjat, baleset esetén a mentéssel járó költségeket is fedezi,
  • szükség esetén a tolmács díját,
  • rokonokkal való kapcsolattartás díját – amennyiben van,
  • esetenként a magánkórházi ellátást,
  • rokonok kiutaztatását,
  • betegszállítást, és a gyógyszerek, segédeszközök díját,
  • baleseti rokkantság, vagy halál esetén pedig kártérítés is jár vele.

Ha elkaptunk valamit

Ha egzotikus országot tűzünk ki úti célul szintén jól jöhet egy utasbiztosítás, mivel ezekben az országokban hiába készülünk fel előtte sokkal egyszerűbb összeszedni Európában szinte ismeretlen betegségeket, mint máshol. Persze sok ország teszi kötelezővé a beutazáshoz szükséges védőoltásokat, azonban a víz, ezáltal a rosszul megmosott gyümölcs, vagy az egyéb ételek is okozhatnak galibát. Ilyen esetben a biztosító szintén fedezi a kórházi ellátást.

Oda a poggyász

Az utasbiztosítás mellé a csomagunkat sem árt bebiztosítani, főleg, ha repülővel utazunk. Igen kellemetlen, amikor elvész vagy megsérül a poggyászunk. Persze azonnal nem pótolja az elveszett vagy megsérült dolgainkat a biztosítás sem, de a későbbiekben legalább megtéríti a keletkezett kárunkat. A biztosítás megkötésekor azonban jól olvassuk át, hogy mit tartalmaz a szerződés, mert előfordulhat, hogy egyes értékekre nem érvényes.

Hogyan köthetünk utas-, és poggyászbiztosítást?

Utasbiztosítás 2021-ben már igen egyszerűen, akár online vagy telefonon is köthető, viszont, ha elvesztünk a kínálatban, akkor bátran kérjünk személyes útmutatást. Az ügyintéző minden esetben készségesen segít kiválasztani, hogy mire lesz szükségünk. Illetve megfelelő kiegészítő szolgáltatásokat is tud ajánlani a fent leírt alapok mellé. De, ha mégis az online verziónál maradnánk, akkor biztonsággal használhatjuk a szolgáltatók kalkulátorait, ahol beállíthatjuk az utazás és az utazókhoz kapcsolódó minden szükséges paramétert és ha megfelelő opciót ajánl a rendszer, akkor helyben meg is köthetjük a szerződést fölösleges utazgatás, és papírmunka nélkül. Javasoljuk, hogy nézd meg az Axa-assistance kínálatát, szükség esetén pedig kérd a segítségünket.