Légy őszinte: Elutasítod magad?

Valami váratlan történt a közelmúltban. Több látogató kezdett el látogatni a webhelyemre a Google keresésekből. Valójában, ha most a Google-ban a „hogyan lehet megállítani a halogatást” (angolul) kifejezésre keres, akkor valószínűleg ezt a cikket látja az eredmények első oldalán: Hogyan lehet megállítani a halogatást a „2 perc szabály” használatával.

Miért mondom ezt neked? Mert ennél sokkal nagyobb tanulság van ebben, mint a keresőmotorok által elérhető jó helyezések.

Nem vagyok keresőmester. Nem ismerek senkit a Google-nál. És bizony nincsenek a világ legjobb ötleteim. A cikkem csak azért került az első oldalra, mert úgy döntöttem, hogy írok valamit. Tágabb értelemben úgy döntöttem, hogy építek valamit, készítek valamit és megosztok valamit.

Ezért fontos ez…

 

A világ az alkotóké

A világ azoké, akik az alkotást választják. Megteremtik azt a környezetet, amelyben a világ többi része él.

Egy ember könyvet ír. Emberek ezrei olvasták.

Egy ember vállalkozást indít. Emberek ezrei vásárolnak belőle.

Egy ember programoz egy szoftvert. Emberek ezrei használják.

Egy ember fényképet készít. Milliók nézik meg online.

Azok az emberek, akik ezeket a dolgokat csinálják, nem okosabbak nálad, egyszerűen úgy döntöttek, hogy „Alkotóvá” válnak. Úgy döntöttek, hogy könyvet készítenek, vagy honlapot készítenek, vagy üzletet, vagy művészetet alkotnak.

Ugyanezt megteheted te is!

 

Mi van akkor, ha nem jön össze?

Talán kíváncsi vagy arra: „De mi van, ha kudarcot vallok? Mi van, ha az emberek elítélnek engem? Mi van, ha csinálok valamit, amit elutasítanak?

Megértelek. Állandóan ezt érzem én is. Talán ezt a cikket is elutasítják, és az emberek utálják.

Az alkotó emberek ugyanezeket a félelmeket érzik. Csakúgy, mint mindenki más, az elutasítás és a bizonytalanság miatt aggódnak. Az egyetlen különbség az, hogy az alkotók nem engedik, hogy érzésük megakadályozza őket abban, hogy megosszák, amit tudnak.

De még fontosabb szem előtt tartani ezt: ha úgy döntesz, hogy létrehozol valamit, akkor már nyertél, mert nem utasítottad el magad.

Már nyertél, mert megküzdöttél a korlátozó hiedelmekkel és az önbizalomhiánnyal, valamint az olyan kifogásokkal, mint például: „Nincs elég időm, nincs elég pénzem vagy elég tapasztalatom”, és megtaláltad a módját, hogy át tudd juttatni a másik oldalra.

Igen, ha építesz valamit, akkor az emberek megítélhetik vagy nem szeretik. De ha nem hozod létre és nem osztod meg azokat a dolgokat, amelyek benned vannak, akkor sokkal rosszabb bűnt követsz el, ha elutasítod önmagad.