Mit kezdjünk a nehéz bútorokkal költöztetés során?

Mikor költözködnünk kell, akkor igyekszünk a lehető legolcsóbban és legegyszerűbben megúszni a folyamatot – de gondoltad volna, hogy lehet olcsóbban kijössz, ha a költöztetést szakemberre bízod ahelyett, hogy magad próbálnád meg átcígölni a legnehezebb cuccaidat az új helyre?

A legutóbb, mikor bútort rendeltem három férfi hozta fel az emeletre a kanapét, majd tette le a rendeltetési helyére úgy, hogy teljes épségben érkezett meg. Ez viszont nem lett volna lehetséges akkor, ha nem lettek volna ennyien és ha nem lettek volna szakképzettek. A költöztetés ugyanis szakértelmet igénylő folyamat, melynek során a fizikai erőn túl azt is át kell látni, hogy az adott helyiségekbe hogyan tudjuk úgy eljuttatni a bútorokat, hogy azokban ne essen kár.

Fontos a szakértő segítség mellett az is, hogy a költöztetés előtt gondosan becsomagoljuk a bútorainkat és a dekorációinkat. Érdemes minél több dobozt és buborékfóliát beszerezni, melyek megóvják a bútoraink épségét. Kellemetlen ugyanis az, ha mondjuk a költöztetés során betörik az üveg dohányzóasztal asztal lapja, lepattan a festék a bútorokról, vagy épp, ha kiszakad az ülőbútorok kárpitja.