Rózsakvarc kristály medál – 5 tény, amit talán nem tudtál róla

A rózsakvarc ásvány hatszögletű kristályrendszerrel rendelkezik, jellemzően halvány rózsaszín színű. Átlátszóságával az egyik legszebb kristály. Halvány rózsaszín színe miatt nőiesnek, puhának gondolják sokan, holott nem az.

Nézzünk pár érdekessséget, melyek között biztos van olyan, amelyet nem ismersz:

1

Asszír harcosok köve volt

Először az asszírok készítettek belőle ékszert több ezer évvel ezelőtt, valahol ie 800 körül. Mivel a rózsaszín a vörös fakó árnyalata, így férfiasnak és nem nőiesnek tartották, a rózsakvarc a harcosok és elöljárók köve volt! Sok civilizáció feljegyezte a használatát, köztük a görögök, az egyiptomiak, sőt a rómaiak is.

2

Nem csak szerelmesek számára

A rózsaszín számunkra szeretetetet és együttérzést jelent . Ez egy olyan kő, amelyet mindig a közeledben kell tartanod, mert univerzális kapcsolati jelentősége van, a szerelem ennek csupán egy része. Míg sokan úgy gondolják, hogy ez kizárólag a romantikus szerelemhez kötődik, valójában minden típusú szerelemhez kötődik, az öngondoskodástól a családi kötelékekig, a partnerek és házastársak közötti kapcsolatokig.

3

Az ókori rómaiaknál a tulajdon köve volt

Az európai múltban a rózsakvarcból készült ékszereket és tárgyakat a szerencse szimbólumaként használták. A rómaiak ezt a drágakövet használták a tulajdon szimbolizálására is, előkelőséget, kválóságot, egyfajta kezdetet láttak benne. Úgy tartották, hogy a rózsaszín a hajnak színe és ahogy a nap elindul, úgy indul el a siker útján azm, aki viselte.

4

A valódi rózsakvarc sosem átlátszó

Ha túl élénk a színe, vagy üvegszerűen áttetszó, víztiszta részek vannak benne, az jó eséllyel hamis. Az igazi rózsakvarc csupán áttetszó és vékony, fehér erek futnak benne.

5

Ha úszol, ne vedd le

A rózsakvarcnak nem árt, sőt kimondottan jót tesz a víz, még az uszodáké is, megtölti erővel a legenda szerint. A Földközi tengeren sok hajósnép viselt rózsakavarc amulettet, mert állítólag véd a tengerbe fulladás ellen is.

Érdekességek, kedves legendák sora fűződik a rózsakvarchoz, mind a mai napig az egyik legnépszerűbb féldrágakő, vagy ásvány ékszer. Sokféle árnyalata létezik, sőt az utóbbi években a vékony fémbevonatos rózsakvarc aura kövek is hatalmas karriert futottak be. Különös, irizáló szépségük minden koron átnyúlik.