3 tökéletes otthoni vízkőoldó a legmakacsabb szennyeződésekre

A háziasszonyok többsége számára rendszeres kihívást jelent a vízkő megjelenése, ami a fürdőszoba mellett a konyhában, sőt akár még a kertben is bosszúságot okozhat. Az esztétikai része mellett természetesen más kár is származhat felbukkanásából (például a víz útjának elzáródása, a fém károsodása, stb.). Ezért mindenképp vessünk be vízkőoldót a probléma orvosolására.

Ecet

Kevesen tudják, de az ecet nem csak a konyhában jön jól. Tökéletes maró hatásának köszönhetően bátran használhatjuk vízkőoldóként is. Alkalmazásakor a takarítás előtt kb. fél órával töröljük át vele az érintett felületet. Hagyjuk, hogy kifejtse hatását, majd egy szivacs segítségével dörzsöljük át a problémás részt. Ha nagyon erősen szennyezett a felület, ismételjük meg többször is a folyamatot. Arra ügyeljünk, hogy csakis jól szellőző helyiségben használjuk, és minden alkalommal vegyünk fel gumikesztyűt, hogy bőrünk épségét is megőrizzük!

Citrom

Szintén nagyszerű, hatékony és filléres vízkőoldó lehet a citrom. Ha nem akarunk drága vízkőoldó megoldást, elég elmennünk a legközelebbi zöldségeshez, ahol könnyűszerrel beszerezhetjük a sárga gyümölcsöt. Számunkra a citrom leve fog kelleni, amibe érdemes beleáztatni egy rongyot. Ezt utána tegyük a kezelni kívánt felületre, majd hagyjuk, hogy a citromsav kifejtse hatását. Ezután vegyük le a rongyot és vizes szivaccsal töröljük tisztára a vízkőmentessé vált felületet.

Sütőpor

Ismét egy konyhai hozzávaló, amit vízkőoldó segítségként is használhatunk. Próbáljuk ki, hogy szivacsra szórjuk, majd átdörzsöljük fele a vízköves területet. Ha nagyon makacs a szennyeződés, vegyítsük egy kis ecettel vagy citromlével a siker érdekében.