A műanyag ablak szerepe a tervünkben

Sok év kemény munka és megtakarítás után megadatott nekünk a saját ház felépítésének a lehetősége. Mindig szerettünk volna kiszabadulni a fővárosból és egy közeli kisebb településen megépíteni a saját megálmodott otthonunkat. Így hát megterveztük az egészet és néhány sorban arról szeretnénk írni, hogy miért kapott a műanyag ablak nagy jelentőséget ebben a történetben.

Azt tisztán lehet látni sok ház esetében, hogy a megfelelően elhelyezett nyílászárók rendezetté és szimmetrikussá tudják változtatni a ház külsejét. A szimmetriát a szem könnyen felismeri, megragadja a tekintetünket és a legtöbb esetben ezt értékelni tudjuk. Ennek hatására mi is ezt elsődleges szempontnak tartottuk, hogy minden egyes műanyag ablak a tökéletes helyén legyen. Azt tudtuk előre, hogy a szimmetria hiánya nagyon zavaró lehet a számunkra, ezért mindezt úgy terveztük meg, hogy kívülről pompás látványt nyújtson a ház, belülről pedig nagyon praktikus legyen és minden szobában a megfelelő helyet foglalják el ezek a gyártmányok.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden egyes műanyag ablakot hasonló méretben terveztünk megvásárolni, hanem számoltunk azzal, hogy különbségek lesznek a nyilvános helyiségek és privát jellegű szobák nyílászárói között.

Ez azért volt fontos számunkra, mert egy olyan csodálatos házat szerettünk volna felépíteni, amit a gyerekeink is örökölhetnek majd, ezért hangsúlyt tettünk mind a külső megjelenésre, mind a beltér megfelelő kialakítására.

Azért döntöttünk a műanyag ablak mellett, mert figyelni akartunk arra, hogy semmilyen területen ne csússzúnk ki a költségkeretből. Ez pedig nem csak egy kedvező, hanem egyben minőségi megoldást is jelentett a számunkra.