Csúszdák otthonra? A legjobb ötlet

A téli időszak alatt világossá vált számunkra, hogy a gyerekeknek nem tesz jót, ha túl sokat vannak bent a házban, a különböző eszközök képernyőihez ragadva. Ahogy a tavasz kopogott és elkezdett olvadni a hó, találni kellett valami kültéri játszóeszközt, ami majd lefogja majd kötni őket és jelentősen több időt fognak tölteni az udvarban, mint eddig. A gyerekek mindig is szerették a csúszdák élményét és bár elsőre azt gondoltuk, hogy ez otthon nem lesz olyan izgalmas a számukra, mint a játszóterek, mégis beszereztünk néhányat.

Most, ahogy közeledünk a nyár végéhez, azt kell mondanom, hogy a csúszdáknál jobb ötletünk nem is támadhatott volna. Teljesen megváltoztak a játszási szokásaik és már alig töltenek el némi időt a házban, annyira megjött a kedvük az udvaron játszani.

A csúszdák használata volt az első lépés az átalakulás irányában. Teljesen felszabadult a kreativitásuk és a csúszdákon megteremtett izgalmakat átvitték további labdás, mászós, kalandos játékokra. Miután további játszóeszközöket is vettünk nekik látva ezt az örömüket, már a szomszédgyerekek is folyamatosan átjöttek játszani. Néha olyan érzésem volt, mintha egy kis magánóvoda tulajdonosa lennék. Persze a szomszéd szülők ezért nagyon hálásak voltak és még a mi kapcsolatunk is velük minőségi változáson ment keresztül.

A csúszdák hozták azt az áttörést a gyerekeink életében, amire már nagyon szükségük volt. Most már lassan azon kell gondolkodnunk, hogy a tél időszakában hogyan tartsuk őket bent a meleg házikónkban, ha esetleg a nagy hóesés miatt nem kényszerülnek rá.