A napvitorla megfelelő felszerelése

Korábban már vizsgáltuk, hogy a napvitorlával milyen sokféleképpen lehet gyönyörű kültéri burkolatokat készíteni, vessünk tehát egy pillantást a felszerelésére. A napvitorlák egyik előnye, hogy rendkívül könnyű őket feltelepíteni.

Bár ez igaz, még mindig vannak konkrét lépések, amelyeket végre kell hajtani, és a telepítés bonyolultsága változhat a gyártmány méretétől és a kívánt elrendezéstől függően.

Az is fontos, hogy a napvitorla felszerelése előtt megvizsgálja a terület építési szabályzatát vagy a HOA követelményeit. Bölcs dolog lehet egy épületmérnökkel is egyeztetni, hogy meghatározza a támasztékokra vonatkozó speciális követelményeket, hogy ellenálljon bizonyos időjárási viszonyoknak.

Mindig ideális már meglévő szerkezetek használata a napvitorla rögzítéséhez. Így elkerülheti, hogy több erőfeszítéssel és költséggel kelljen számolnia a további támasztékok telepítéséhez. Talán a legjobb már meglévő szerkezet az Ön háza, és a homlokzati tábla kiváló jelölt az állásra. Ha ezt az irányt tervezi, gondoskodnia kell arról, hogy a homlokzat kellően meg legyen erősítve csavarokkal (nem szögekkel) a szarufákhoz, és esetleg tovább erősítve szerkezeti tartókonzolokkal, például L-konzolokkal vagy hurrikánakasztókkal. A napvitorla rögzítési pontjának azon a helyen vagy annak közelében kell lennie, ahol a szarufa találkozik a homlokzattal, hogy biztosítsa az optimális szilárdságot.

Mielőtt elkezdené az oszloplyukakat kialakítani, vegye fel a kapcsolatot a helyi közüzemi társaságokkal, és jelölje meg a gáz- és vízvezetékek helyét. A legtöbb cég ezt a szolgáltatást ingyenesen végzi.

Ha készen áll az ásásra, egy lyukásó oszlop segítségével jelentősen megkönnyítheti a munkát. Könnyen megtalálhatóak és viszonylag olcsók, és megéri a befektetést, ha több támasztóoszlop felszerelését tervezi.