Kreatív akvárium dekoráció a halak lakhelyének a kidíszítéséhez

Az otthoni akvárium tartása élvezetének egy része abból adódik, hogy fel tudjuk díszíteni. Sok akvárium dekoráció elérhető megtölteni a tartályt olyan újdonságokkal, mint a nehéz tengerészhajók, búvárok és kincsesládák, de számos egyéb kreatív mód is létezik a díszítésre.

Az akvárium dekorációnak egyik legegyszerűbb módja néhány természetes tárgy, például sziklák és uszadékfa újrahasznosítása. Kutasson fel egy közeli folyómedret vagy tavat nagy sziklák, sima sziklák és fa után. Az akváriumban ezeket a sziklákat egymásra halmozhatja, hogy barlangokat alakítson ki halai számára, vagy egyszerűen elrendezheti őket tetszetős módon. Ahhoz, hogy elrendezése állandó legyen, rögzítse egymáshoz a köveket egy akváriumbiztos ragasztóval.

Az uszadékfa gyakorlatilag minden víztest közelében megtalálható, ha alaposan megnézzük. A strandok az uszadékfa elsődleges forrásai, de minden talált dolgot alaposan ki kell mosni, mielőtt a tartályba helyezi. Merítsen egy nagy darab uszadékfát az akváriumba, és vegye körül élő növényekkel, vagy hozzon létre egyfajta dzsungelt kisebb fadarabok és különféle élő növények felhasználásával és ezzel meg is van egy igazán organikus akvárium dekoráció.

A terrakotta edények egyszerű és olcsó akvárium dekorációk. Vásároljon több, különböző méretű edényt, és helyezze őket egymásra a tartályban, hogy barlangszerű búvóhelyet biztosítson halainak. Keverje össze az edényeket a meglévő akvárium dekoráció eszközökkel úgy, hogy az alját töltse fel hordozóval, és vegye körül őket akváriumi növényekkel. Próbáljon ki különféle elrendezéseket vagy egyszerűen szórja szét az egyes edényeket.