Létezik külön plakátnyomda Budapesten?

A plakát készítés első hallásra egyszerűnek hangzik, hiszen bármelyik más nyomda, ha van gépe és van papírja képes plakátot is nyomni. Az a helyzet, hogy nem pont így van. A plakát, mint nyomdatermék népszerű műfaj még az online világban is. De jó plakátot nyomni nem minden nyomda képes megfelelő minőségben és gyors határidővel. A plakátnyomda Budapest egyik legnagyobb nyomdaüzeme.

Azokkal a plakát-termékekkel, melyeket standard papírméretre nyomnak, azokkal persze sok nyomda boldogul. Azonban a dolog az óriásplakát nyomtatásnál már cseppet sem ennyire egyszerű és magától értetődő.

Az óriásplakát nyomtatás speciális, időjárásálló kékhátú papírra készül megfelelő bontás s nyomdai előkészítés után. Több “tile” vagyis rész illesztéséből alakul ki végül a nagy kép, amit az autópályák mellett, vagy a kifejezetten óriásplakátok számára létrehozott hirdetőtáblákon, billboardokon látunk.

Az egyszerűbb papír plakátok kihelyezésénél az is szempont az, hogy mennyi időt kell kibírnia. Egy sokáig napfénynek, időjárásnak kitett helyre komolyabb papír, jobb nyomat kell, mint egy beltéri kiállítás, vagy rendezvény pár napig fontos plakátjára.

Kampány plakátok – a választások, vagy egyéb rendezvények plakátjait is időben ki kell nyomni a helyszínre ki is kell szállítani. Ezt a plakátnyomda csapata pontosan tudja, hiszen több, mint 30 éve vagyunk a nyomdaiparnan az egyik legnagyobbak. nem véletlenül. megvan hozzá mindaz a nyomtatási és szakmai infrastruktúra, mely garantálja a minőséget és a színhelyes nyomtatást.

A plakát készítés sikere mostantól már csak az üzenet hatékonyságán, a tervező, a grafikus ügyességén múlik. Mi kinyomjuk a legjobb minőségben, annyi példányban, amennyit csak akar a megrendelő. Vállalunk kisebb pár darabos digitális nyomtatással készülő plakátot szintúgy, mint egy több tízezres országos reklámkampány plakátjait. De ennél többet is – Európa szerte egy nagy multicég kozmetikai plakátjai is a mi gépeinken születtek és több, mint 15 országba jutottak el.