A parketta is megújult a divattal!

Ugyan a parketta hallatán sokakban a nagyszülők otthonának képe jelenik meg, hiszen egy régebbi típusú melegburkolatról van szó. Azonban attól még, hogy valami régóta van jelen a piacon, régóta ismerjük, nem jelenti azt, hogy az idő múlásával el kéne vetni a jelentőségét.

Hiszen, ha annyira divatjamúlt vagy minőségileg elavult melegburkolat lenne a parketta, akkor már nem is lenne jelen a piacon. De nem ez a helyzet! Nagyon is jelen van, és a megújult technológiának köszönhetően még divatosabb megjelenést tudtak varázsolni a parkettának is. Tehát érdemes megszabadulni az ódivatú feltételezésektől és képektől a fejünkben. Ugyan létezik a parketta nosztalgikus megjelenése is, számos otthonban még találkozhatunk vele, de aki ma vásárol parkettát, annak már modernebb kivitelezésben lehet része.

Manapság a lerakási móddal, a strukturálással, a pácolással, a különböző keményfa betétek variálásával, az olajozással és a lakkozással, valamint a megfelelő szegélyléc kiválasztásával lehet még korszerűbbé tenni a parkettát is. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a keményfa kiszerelésnek a felújítások során is minden alkalommal más és más kinézetet lehet kölcsönözni.

A már említett pácolással, strukturálással, valamint az olajozással és a lakkozással jelentősen lehet variálni mindig a megjelenésén. Ezért sokszor nem csak az a kérdés, hogy milyen a kiindulópontunk, hanem az is, hogy a saját elképzeléseink alapján mi mit tudunk kihozni egy adott alapból. Minőségi kínálatért, és szakértő segítségért érdemes ellátogatni a lorincparkett.hu oldalára!