A természet érzete mesterségesen a műfű által

Sok olyan dolog van ma a piacon, ami egyáltalán nem valós, de mégis úgy néz ki, mint az igazi. Ha valaki kicsit filozofál, lehetséges, hogy eszébe jut Platón a műfűvel kapcsolatban.

Platón a barlang összehasonlításával nem másról beszél, mint arról, hogy a szemünkkel és érzékszerveinkkel felfogható látható dolgok csak másolatai a valahol máshol lévő valóságnak. Az eredetit arkhé-nak nevezi, amelyet csak árnyékként látunk, a barlangok falán lévő formák árnyékának.

A műfű ilyen módon a valóság árnyékának tekinthető. Sétálhatunk egy gyönyörű zöld pázsitú parkban, de lehet, hogy ezek a gyepek közül egyik sem az igazi. Az ilyen műfüves gyeptéglák viszont nem bizonyulnak rossz döntésnek.

Bár a természetközelség elengedhetetlen, mégis meg kell őriznünk a rendet és a harmóniát urbanizált élethelyzeteinkben. Míg a zöldellő erkélyek szépek, egy bogárvonzó terasz kevésbé kívánatos lehetőség egy városi házban.

Ha zöldet szeretne látni a teraszán, a füves tégla remek választás. A műfű sokkal könnyebben karbantartható, és hosszú távon praktikusabb is, mint a valódi növényekkel való küzdelmek, de mégis azt a benyomást keltik, mintha a kertben lennénk. A színt és a dizájnt tekintve ma már számos tetszetős műfű kapható az olyan webáruházakban, mint a Grassland, amelyek között vannak hosszabb és rövidebb szálak, valamint vegyes szálú gyeptéglák is.

Egyszerűen rendezetté tehetjük az udvart, ha az igazi gyepet lecseréljük a hozzá hasonló gyártmányra. Hiszen ez semmilyen ápolást, túlzott karbantartást nem követel és telepítése pár órát vesz igénybe.

Bár az extra kéréseket is kiszolgálják a műpázsit kínálatban, de az organikus, természetes színek mindig kedveltebbek. A színesebb gyártmányok viszont kiválóak sportpályákon, focipályákon, ahol pont jó az, hogy egy figyelemfelkeltő terepen mozogjunk. Az otthonosság kialakítása során pedig más típusok bizonyulhatnak ideálisnak.