Legyünk vagányok, eddzünk az utcán!

A street workout park már közel tíz éve ismerős fogalom nálunk is, ám népszerűsége a pandémia alatt ugrott meg igazán, ami érthető is. Az edzőtermek jelentős része bezárt, de az igény a mozgásra megmaradt. Ekkor fordultak egyre többen a street workout parkok felé, amelyek jelentős része vetekedik egy jól felszerelt konditeremmel.

A teljes testet átmozgató, valódi edzésélményt nyújtó eszközök a kezdőtől a profiig minden igényt kielégítenek. A street workout parkok felépítése azon a koncepción alapul, hogy minden izomcsoportot képesek legyünk erősíteni, fejleszteni. A helyszínen az eszközök mellett részletes leírást is találhatunk, hogy a rudak közül mit mire tudunk használni és hogyan.

Egy jól felszerelt street workout park általában tartalmaz húzódzkodó és nyújtó eszközöket, bordásfalat, gyűrűt, fekvőtámasz csillagot, tolódzkodót, lépegetőt és haspadot is. Persze lehet ennél szélesebb körű is, de ezekkel már egy teljes edzésprogram teljesíthető. Sok esetben ezeket játszóterek mellé telepítik, hogy míg a gyerekek játszanak, a szülők vagy nagytestvérek is találjanak megfelelő elfoglaltságok maguknak, de gyakran közösségi parkokban, strandokon, sőt idősotthonokban is megtalálható. Mivel itt mindenki a saját testsúlyát használja az edzés során, az idősebb generációt sem veszélyezteti az, hogy túlterheli magát az eszközökön. A street workout park a kikapcsolódás széles spektrumát nyújtja minazok számára, akik a mozgás szerelmesei, így a szép idő beköszöntével legyünk vagányok, és eddzünk az utcán!