A műanyag ablak nagyszerű megoldás a fürdőszobában

A nyílászáró kiválasztása a fürdőszoba esetében nem mindig egyszerű, hiszen ez gyakran egyedi, mind formailag, mind a funkcióját tekintve. Úgy kell beengedni a fényt az adott helyre, hogy közben magánéletet kell biztosítani.

A funkcionalitáson túl a legtöbb lakástulajdonos azt szeretné, ha a fürdőszobai nyílászárói jól is nézzenek ki, így még nagyobb kihívást jelent a megfelelő darabok megtalálása. Ám pont ezért szeretnénk figyelembe ajánlani a műanyag ablakot.

Hacsak a fürdőszobája nem olyan gyönyörű tájra néz, ahol soha egyetlen sétáló sem halad el, akkor jö ötlet lehet egy matt műanyag ablak beszerzése. Ez azért fontos, hogy az ember nyugodtan tudjon úgy lenni a fürdőszobában, hogy közben kívülről senki ne lásson rá. A matt üveg tehát lehetővé teszi a fény bejutását a helyiségbe, miközben megóvja a magánéletet. Mivel azonban a műanyag ablak átlátszatlan üvege valamivel kevesebb fényt enged át, a fürdőszoba valószínűleg kissé sötétebbé válhat. Ezt azzal lehet ellensúlyozni, hogy erős lámpákat szerelünk fel a mennyezetre és a tükör köré.

Amikor felújítja a fürdőszobát, módosíthatja a műanyag ablakok méretét és elhelyezkedését. Ideális esetben a nyílászáróhoz könnyen lehet hozzáférni. Ez pedig azt jelenti, hogy ne tegye be a fürdőrész mögé, illetve ne helyezze túl közel a zuhanyzóhoz, mivel a vízpermet bejuthat az ablakkeretbe.

A fürdőszobában a műanyag ablak gyakran jól tud kinézni, ha a WC és a fürdő közé helyezik. Megfontolhatja a beszerelését a mosógép mögé is, ha azonban nehezen illeszkedik be, a kisebb méret választása segít megtalálni az optimális helyet.