Egy szép műfű pázsithoz az udvarban, megfelelő telepítés szükséges

Vegyünk egy olyan esetet, amelyben egy fiatal házaspár megvalósítja álmait és beköltözik a megálmodott saját otthonába. A ház mellett található egy kis udvarrész a kapu bejárata mellett és eszükbe jut mennyire szuper ötlet lenne, hogy műfűvel borítsák azt a területet az organikus gyep helyett. Mivel fiatal házasok és hétköznap sokat dolgoznak, a hétvégén pedig utazni vagy pihenni szeretnének, számolnak azzal, hogy nem maradna kellő energiájuk és idejük megfelelően rendbe tartani a gyepet. Ez esetben viszont a műfüves udvarrészt hosszú ideig csak minimálisan kell gondozni, ragyogó zöld színe nem fog fakulni. Még a kiskutyát is nyugodtan kiengedhetik, hiszen nem okozhat kárt benne. De hova fordulhatnak ez ügyben?

A Grassland online webáruházának a kínálatában több minőségi műfű közül lehet választani a preferenciákhoz mérten. Egy ilyen kisebb udvar esetében a cég által kínált Novara Chique ideális választás. Rendkívül puha, állatbarát és környezetkímélő is egyben.

Viszont előfordulhat, hogy bár megvan a kiválasztott terméktípus, nem feltétlenül rendelkezik az ügyfél megfelelő szaktudással a műfű telepítéséhez. Ez esetben sincs aggodalomra ok, hiszen a Grassland csapata örömmel válaszol a telepítéssel kapcsolatosan bármilyen kérdésre, illetve igénybe lehet venni a szakértő telepítő csapatának a segítségét.

Ez esetben a szakemberek kialakítják a megfelelő rétegrendet, melynek alapja a talaj és az erre helyezett geotextilia lesz. Erre helyeznek majd rá két réteg zúzottkövet és végül pedig a dekorációs műfű kerül mindezek tetejére.