Klikkes vinyl padló telepítése

A klikkes vinyl padló közismerten könnyen és gyorsan telepíthető. Ez ideális választás az úgynevezett DIY telepítési módszerhez, ami olcsóbbá teszi a szerelési költségeket, mivel saját magunk is eltudjuk látni ezt a feladatot.

A klikkes vinyl padló telepítésének megkezdése előtt feltétlenül elő kell készíteni az aljzatot. Az egyszerű és professzionális megjelenés érdekében az aljzatnak simának, száraznak, vízszintesnek és tisztának kell lennie. Végezze el a szükséges javításokat, majd tegye le az alátétet. Javasoljuk a vékony alátétet. Vannak olyan új klikkes vinyl padlók, amelyek beépített alátétet tartalmaznak, ami általában nem igényel további költségeket.

A burkolólapok lebegő módszerrel vannak felszerelve. Ez azt jelenti, hogy a burkolólapok egymással a helyükre kattannak, és nem közvetlenül az aljzathoz vannak rögzítve. A csúszásgátló alátét segít abban, hogy munka közben ne mozduljon el annyira. Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy fontolja meg, melyik tájolás a legjobb a deszkák számára a rendelkezésre álló térben. Ha a deszkákat a leghosszabb fallal párhuzamosan futtatja, azt az illúziót kelti, hogy a szoba hosszabb, szélessége nagyobb, és a szoba nagyobbnak tűnik.

Az egyik dolog, amit el szeretne kerülni, az a nagyon apró deszkadarabok elhelyezése a sorok végén, ezért mérje meg a szoba hosszát, hogy alaposan megtervezhesse azokat. Jó ötlet lehet elkerülni az 50 mm alatti deszkákat.

Tudva azt, hogy milyen egyszerű az új klikkes vinyl padló felszerelése, saját maga is elvégezheti a telepítését és biztos lehet benne, hogy egy olyan új padlót szerelhet fel, amely nagyon jól tud kinézni.