Egyszerűen elkészíthető zab gyümölcsökkel

Ez egy nagyon érdekes recept. Leginkább azért, mert finom, de szuper könnyű elkészíteni, és nem kell sok hozzávaló. A sült zab nem szenzáció a reggeli piacon, de könnyen figyelmen kívül hagyható. Olyan, mint egy friss kenyér vajjal és rántottával. Tudjuk, hogy jó, de már annyiszor megvolt, hogy valami újat és érdekeset keresünk.

Az eredeti recept a Kwestia Smaku-ból származik, véletlenül találtam rá, és úgy döntöttem, hogy megnézem. Ha valami bonyolultabbat kívánna, próbálja ki a sült zabot banánnal és mogyorós chai tejben sült eperrel, vagy zabbal sült rebarbarát eperrel.

Amire szüksége lesz (2 főre):

 

2 csésze zab

2 evőkanál citromlé

4 evőkanál kókuszolaj

500 g gyümölcs

1/2 csésze juharszirup vagy agave szirup

Melegítse elő a sütőt 200*C -ra.

 

Helyezze a gyümölcsét, bármilyen gyümölcsöt is ami a kezébe keerül, egy tepsibe. Öntsön rá 1/4 csésze szirupot. A zabot a többi juharsziruppal, citromlével és folyékony kókuszolajjal turmixgépbe tesszük. Keverje össze egy kicsit, néhány kört.

Helyezzen zabot a gyümölcsökre. Megszórhatjuk dióval vagy kókuszreszelékkel. De nem szükséges, a recept úgy finom, ahogy van.

25 percig sütjük, de 20. után ellenőrizze a sütőt. Mindannyiunknak más a sütője, talán van olyan is, ami gyorsabban működik, mint az enyém. Egyen még melegen hiszen akkor is nagyon különleges, vagy hidegen, hogy egy másabb fajta élményben részesüljön. Mindkét módszer finom. A minap fagylalttal készítettem az enyémet, mert miért ne.