MÉG EGY LÉPÉS A TÖKÉLETES ÉTKEZŐSZÉK KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Kezdjünk is bele az igazán szórakoztató dolgokba: hogyan fog kinézni az étkezőszék?
Az anyagok kiválasztása, habár szórakoztató lehet, ámde komoly gondolkodást igényelhet. Mielőtt túlságosan ráizgulna a velúrkárpitokra vagy a gyönyörű fa keretekre, kérdezze meg magától:
• Gyerekek vagy háziállatok fogják használni ezt a konyhai ülést?
• Ezek az étkezőszékek a főzéshez használt területhez közel helyezkednek el?
A kis gyerekek durván bánnak a bútorokkal. Ez egy tény, mely azt jelenti, hogy kerülje a kárpitozott székeket és párnákat, mivel sokkal nehezebb tisztítani őket.
Ez akkor is igaz, ha az étkezőszék a főzéshez használt területhez közel helyezkedik el; egy rossz mozdulat egy mártással és maradandóan viselni fogja bűnei súlyát ártatlan ülése vagy legalábbis beleragad egy durvább tisztítási helyzetbe!
A háziállatok – akaratlanul is – kárt okozhatnak. Karmaik átszakíthatnak olyan anyagokat, mint a vinyl, vagy fogaik nyomokat hagyhatnak a falábakon, annak ellenére, hogy csak barátságosak és játékosak akarnak lenni. Ezen anyagokat ezért érdemes lehet elkerülni, hacsak nem szeretné, hogy új ülőhelye a beszerzést követő néhány héten belül réginek és kopottnak tűnne.
A kiváló étkezőszék tartós anyaga lehet bőr, fém és fa (bizonyos esetekben).
Ha otthonában nincs háziállat, vagy a gyermekei már idősebbek, és sokkal kevésbé rendetlenek, mint korábban, akkor egy jó szövetszéket is bátran választhat.
De ne feledje el jól meghatározni a konyhai ülőhelyének célját, mielőtt beleszeret egy anyagba. A konyhai ülőhely kiválasztásának minden lépése során a praktikusság legyen a legfőbb szempont az elméjében.