Műanyag ablak ajánlatkérés szempontjai

Nem mindegy, milyen információk alapján kérünk ajánlatot, amikor műanyag ablakot szeretnénk vásárolni. Minél több és pontosabb információt adunk meg, annál pontosabb lesz az árajánlat is. Fontos információ lesz például az, hogy új házba, vagy felújításhoz szeretnénk vásárolni a műanyag ablakunkat.

Ugyanis, amit új házba tervezünk beszerezni, az kevesebb helyszíni munkával fog járni, mivel nem kell például kibontani a régit nem kell elszállítani a sittet, tehát hamarabb elvégezhető a munka. Így pedig a beépítés költsége is kevesebb lesz. Fontos az is, hogy háromrétegű üveggel felszerelt műanyag ablakot válasszunk, legalábbis új házba mindenképp ezt érdemes.

Ezeknek a szigetelő képessége szinte dupla olyan jó, mint a kétrétegűeké. Fontos szempont továbbá a műanyag ablak mérete is. Úgy érdemes megmérni az ablakot, hogy a vízszintes és a függőleges legnagyobb látható méretet mérjük. Itt nem az üvegre kell érteni a mérést, hanem a teljes ablakkeret legmagasabb és legszélesebb pontjára. Először a szélességi méretet szokás megadni, majd a magasságit. További fontos szempont a műanyag ablak színe.

Ugyanis a szín is meghatározza az anyagiakat. A legáltalánosabb választás a fehér műanyag ablak, ez számít átlagos árúnak. Ezen felül fóliázott és festett verziók érhetők el, melyek már felárasok, hozzávetőlegesen 30-40%-kal számítanak drágábbnak a fehér változatnál. Főleg, a fóliázott esetében, ahol a fa hatású verzió félelmetesen élethű eredményt ér el.