Sonar Islands

Ragadj fejhallgatót! Ezt az audiokalandot csakis úgy élheted túl, ha fülelsz. Bár a Sonar Islandsben van pár látványelem is, a játék viharos dzsungele és morajló vulkánjai teljes mértékben hanghatásokon keresztül kelnek életre.

A játékmenet: Miközben a kincs után kutatsz a szigeteken, iránytűd pittyegése jelzi, merre jársz. Fülelj nagyon, hogy épp bőrrel átjuss a fortyogó láván, védd meg magad a zümmögő szúnyograjtól, és ne fulladj bele a zubogó folyókba.

Ezért imádjuk: A játék olyan élményt nyújt, mint egy magával ragadó hangoskönyv, csak sokkal interaktívabb. Ráadásul minden sziget saját veszélyt rejt: a Temple Islanden törmelék hullik az égből, a Treetop Islandet pedig süvöltő szél szeli át.

Ne hagyd ki: Fűtsön a versenyszellem! A nyílt vízen kalandozva mások szigeteire is behatolhatsz, csak vigyázz a neked állított csapdákra. Állíts te is sajátokat, hogy megvédd szigeted a behatolóktól.

Ismerd meg a készítőt: Az osztrák Mental Home játékstúdió társalapítója, Hansjörg Mikesch vakok és gyengénlátók számára készít játékokat, melyeket bárki kipróbálhat. „A hangon alapuló játékok tetőtől talpig másfajta tervezést igényelnek – magyarázza Mikesch. – Azok, akik csatlakoznak hozzánk ebben a kalandban, egy szokatlan, gazdag világban találják magukat.”