5 perc a folyékony beszédért: Az iTranslate Lingo kis lépésekben tanít meg az idegen nyelvekre.

Az iTranslate Lingo nyelvtanuló alkalmazásban a sikerhez apró lépések vezetnek.

Gyors feladatok.

Rövid leckék.

Vagy csak négy szó egy körben.

Lehet, hogy nem hangzik soknak. Az iTranslate Lingo azonban megalapozott stratégiát követ: napi négy új szóval nyolc hónap alatt közel 1000 szót tanulhatsz meg – mindezt akár azalatt, amíg sorban állsz az ebédért. (Az is biztosan feldob majd, mennyire véletlenszerűen jönnek a szavak: előfordulhat, hogy egy adott napon az „ég”, „kaland”, „autópálya” és „kolbász” szavakat fogod megtanulni, amelyeket, lássuk be, elég nehéz lenne egyetlen mondatba belefoglalni.)
Ne halaszd holnapra a tanulást!

Először is állítsd be az iTranslate-ben az anyanyelvedet és a tanulni kívánt nyelvet. Ezután add meg, hogy kezdő, középhaladó vagy haladó szinten állsz. Az alkalmazás az alábbi öt pontból álló módszerrel tanítja majd meg neked a napi négy új szót:

1. Az app megjeleníti az idegen nyelvű szót.
2. Az app megjeleníti a szó fordítását az anyanyelveden.
3. Írd be az idegen nyelvű szót. (Ne aggódj: az iTranslate megadja a betűket, így neked csak sorba kell rendezned azokat.)
4. Az app felolvassa a szót.
5. Mondd vissza a szót az eszközöd mikrofonját használva. (Ezt a lépést ki is hagyhatod, ha épp a munkahelyeden, órán vagy egy egy tömött buszon vagy.)

A lényeg: az ismétlésnek hála megragadnak a szavak. A végeredmény: ennyi az egész, már bővült is a szókincsed!
A kiejtést is gyakorolhatod, ha épp nem a könyvtárban vagy buszon ülsz.

A cél, hogy mindennap megtanulj pár új szót (bármikor, amikor épp van egy kis időd), ezért az iTranslate Lingo emlékeztetőket is küld neked, nehogy elfelejts gyakorolni.

Ha pedig úgy érzed, rohamléptekben fejlődik a franciatudásod – vagy épp küszködsz a svéddel –, a Settings (Beállítások) menüben bármikor megváltoztathatod a szintet és a leckék tempóját.

A Settings menüben a My Interests (Érdeklődési körök) lehetőségre koppintva még azt is befolyásolhatod, milyen szavakat dobjon fel neked az alkalmazás. Ez a beállítás rendkívül hasznos lehet, ha konkrét célod van – például hogy rendelni tudj egy helyi étteremben, vagy megismerkedj a helyi kultúrával.

Az app nyomon követi, hány szót tanultál meg eddig, előrehaladásodat pedig díjakkal jutalmazza. Mire észbe kapsz, már folyékonyan fogsz beszélni!