Beválnak –e a szempillanövelő termékek?

A különféle szempillaspirál reklámokban „igéző pillákról” beszélnek, de a legtöbb szemirritációt mégis a szempillaspirál okozza. Személyesen is azt tapasztaltam, hogy amikor napi szinten használtam a szempillaspirált, elkezdett a szemem érzékenyebbé válni, rosszabb esetben égető, viszkető érzést okoztak ezek a termékek, annak ellenére, hogy nem vagyok allergiás rájuk.
A szempillaspirállal óvatosan kell bánni, sokan azt javasolják, hogy inkább csak a szempillák végét fessük, ezzel ráadásul természetesebb hatást lehet elérni. Én azt mondom, hogy inkább kísérletezzünk olyan módszerekkel, mely a pilláinkat egészséges módon teszik dúsabbá és hosszabbá.
Számos olyan „csodaszer” létezik, mely serkenti a pillák növekedését és elősegítik a vastagodásukat. A vazelin például ilyen, bár sokan össze-vissza használják ezt az anyagot bőrre, hajra, körömre, szemillára. Nem árt vigyázni a vazelinnel, mivel mégiscsak egy kőolajszármazékról van szó. Bőrre nem érdemes kenni, mivel meggátolja annak rendes szellőzését, elzárja a pórusokat. Viszont hajvégre, szempillára érdemes felvinni, ha a megerősödésüket szeretnénk szolgálni. Viszont arra oda kell figyelni, hogy ne menjen bele a szembe. Ha tehetjük inkább természetes anyagok mellett döntsünk: érdemesebb a vazelin helyett argánolajjal, ricinusolajjal és olivaolajjal próbálkozni. Ezek biztosan semmilyen kárt nem fognak okozni.
Ha nem akarunk természetes anyagokkal bajlódni, válasszunk egy, a drogériákban is kapható, szempillagondozó terméket. Az ilyen tápláló komplexumok applikátorral ellátott kiszerelésben kaphatóak, B5 pro-vitamint és mandulaolajat tartalmaznak. Ezek együttes hatása segíti a pillák növekedését és védi őket a kiszáradástól. Olyan terméket válassz, mely bőrgyógyászatilag tesztelt!