Mire kell figyelni, mielőtt munkát vállalsz?

Mielőtt diákmunkát vállalna egy fiatal, érdemes felmérnie, hogy milyen körülmények közt fogja eltölteni azt a pár hetet, melyre első lelkesedésében vállalkozott: ugyanis bár rugalmasan kezelik a kilépéseket a diákmunka szövetkezetben, de mégis vannak szabályok, így ha rosszul érzed magadat az adott helyen, csak nehézkesen tudsz majd kilépni.
Érdemes azt is felmérned, hogy milyen képességekkel rendelkezel, ugyanis nagyon sok ember nincs tisztában a saját képességeivel, és rosszul választ munkát: például sokan tisztában sincsenek azzal, hogy jó –e a monotonitástűrésük, vagy hogy ellenkező esetben bírják –e a folyamatos pörgést.
Ezért is érdemes segítséget kérni olyanoktól, akik már korábban végeztek diákmunkát, érdemes az önéletrajz megírásában is segítséget kérni, ugyanis ha a hirdetésben elvárásként szerepel, hogy valamiben legyen tapasztalatod, akkor megfelelő módon kell azt feltüntetni az önéletrajzban. Még egy diákmunka esetében is, fontos, hogy megfelelő stílusban tálald a képességeidet, hogy ne legyen se túl visszafogott se túl fellengzős a megfogalmazás módja. Ne áradozz a pozitív tulajdonságaidról, de tényként közöld azokat, melyek igazán fontosak.