Micsoda autófelszerelés: karceltávolító toll a kisebb sérülésekhez

Bárkivel megeshet, hogy hibázik, figyelmetlen, ügyetlen. Másokkal sokszor megengedőek vagyunk ilyen helyzetben, de a saját hibáit sok ember nem kezeli ennyire nagyvonalúan, gyakran hibáztatjuk magunkat, ha eltörünk, tönkreteszünk valamit. Bár ez nyilván indokolt is, ha mondjuk a kocsinkat karcoljuk meg.

Egy gépjármű sérüléseinek javítása a legtöbb esetben rendkívül költséges. Kisebb hibák, karcok esetén azonban a legtöbbször nem fordulunk szakemberhez, sokszor eltűrjük a látványt, nem foglalkozunk vele. De mondjuk egy csúnya fehér karcolás a kocsi oldalán nem esztétikus, bántja a szemet. Ilyen kisebb sérülés figyelmetlenségből is előfordulhat, de az is megtörténhet, hogy ismeretlen elkövető okozza az autónkon a kárt. Egy ilyen szituáció esetén a karceltávolító toll jól jöhet, mely az autófelszerelés eszközei között található meg.

Az autófelszerelés szaküzletek kínálatában több színben is kapható a karceltávolító toll, a legalapvetőbb színek a fehér, a szürke és a fekete, melyekkel világosabb és sötétebb színű gépjárművekről könnyűszerrel eltávolítható vagy épp halványabbá tehető a feltűnő karcolás.

Egy olyan autófelszerelés, mint a karceltávolító filc úgy működik, mint egy hibajavító, használat előtt fel kell rázni, majd be kell nyomni a toll hegyét, mely ezáltal átitatódik festékkel. Ezt követően csak lazán végig kell húznunk az autófelszerelést a sérült felületen, ezáltal minden apróbb hibát, karcolást, sérülést az autó, motor, teherautó vagy akár hajó festésén el lehet tűntetni.