Nyugdíjas munka, avagy mit tanulhatunk Kati néni esetéből?

Történetünk Kati néniről szól, aki éppen üldögél a kanapén, kezében egy félkész kötött zoknival az unokának. Kötögetés közben azon tűnődik, milyen süteményt süssön a kis Bencének, akit olyan ritkán lát. Holnapra azt ígérték a szülei, hogy elhozzák őt látogatóba.

Nem is annyira az ötletek hiányával van a gond, hanem a hozzávalókkal. Nemrég szóltak neki a szülők, már késő van a vásárláshoz, és amúgy is, mindennek annyira felment már az ára, hogy lassan semmire sem elég a nyugdíja, amit fáradtságos munkája után kap.

Ahogy ott töpreng a kanapén, gondolatai egyre hevesebb örvényben kezdenek kavarogni, míg végül már zaklatottságában elhatározza, hogy valamit tenni kell most már a bizonytalanság ellen. Amúgy is győzködi egy ideje a barátnője, hogy az otthon ücsörgés helyett inkább keressen valami nyugdíjas munkát.

Nyugdíjas munka… talán nem is olyan rossz ötlet! Gyorsan a telefonhoz siet, tárcsáz, és nemsokára megszólal:

  • Szervusz Margitkám! Mi is volt az a lehetőség, amiről beszéltél a múltkor, hogy töltsem hasznosan az időmet? Valami nyugdíjas munka vagy mi… Lehet ebből valami baj?
  • Szervusz Katikám! Jaj, dehogy is! Teljesen törvényes, szövetkezeten keresztül működik. Ráadásul mindenben segítenek, és annyi minden közül választhatsz, igazán megéri!
  • A mindenit! Lehet meg kellene próbálnom, csak tudod az én koromban már ez a mindennapos munka nagyon fárasztó…
  • Cseppet se búsulj Katikám! Van sok olyan munka is, ahol kevesebb időt kell vállalnod. Itt mindent is lehet!
  • Nagyszerű Margitkám, jól hangzik ez a nyugdíjas munka dolog! Meg foglak keresni, hogy találjunk valamit nekem is. Már előre várom!

Hamarosan Kati néninek könnyű munkája lett, amit szeret. Legyen Ön is olyan, mint Kati néni! Nyugdíjas munkavállalás a Biztos Kész cégnél – könnyen, gyorsan!